ER ZIJN TOT HET EINDE

"De laatste levensfase duurt soms langer dan gedacht. Dat is voor mantelzorgers vaak vermoeiend. Doordat wij dan komen, hebben zij juist even de tijd om zich te ontspannen en weer op te laden."

Aanvulling op professionele zorg.

In uw werk als huisarts, wijkverpleegkundige of als andere zorgverlener, heeft u goed inzicht in de situatie van de cliënt en naasten. Vaak signaleert u als eerste de (dreigende) overbelasting van mantelzorgers. Juist dan kan de ondersteuning van VPTZ ’s-Hertogenbosch e.o. veel rust en stabiliteit brengen.

VPTZ biedt hulp in de palliatieve en terminale levensfase. Onze inzet is een aanvulling op de professionele zorg. Veel mensen weten echter niet dat zij naast professionele ondersteuning ook een beroep kunnen doen op ervaren vrijwilligers. Daarbij zeggen mantelzorgers vaak: “Had ik maar geweten dat we ook eerder al een beroep op VPTZ konden doen, dat had ons veel meer rust gegeven.”

We stellen het daarom op prijs als u cliënten en hun mantelzorgers tijdig attent maakt op VPTZ. Dit kan met onze folder of door het noemen van de website.

VPTZ Nederland.

VPTZ heeft een Landelijk Steunpunt in Amersfoort; er zijn ruim 200 organisaties aangesloten bij het Landelijk Steunpunt. VPTZ heeft in Nederland meer dan 10.000 goed opgeleide, ervaren en zeer gemotiveerde vrijwilligers. De vrijwilligers worden uitsluitend ingezet na een specifieke basisopleiding en volgen daarna regelmatig nascholing via onder andere de VPTZ Academie.

Wilt u meer weten of folders aanvragen? Vult u dan het contactformulier in of neem rechtstreeks contact op met een van de coördinatoren via info@vptzregiodenbosch.nl of tel. 085-0025310.

Bekijk hier in welke gemeenten VPTZ 's-Hertogenbosch actief is.

Download hier onze folder voor cliënten.

Heeft u een vraag? Dan kunt u ook het contactformulier invullen.